Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jézus körüli téveszmékről

Vargáné Pável Márta

Jézus Krisztus körüli téveszmék terjesztése, TV csatornás filmeken át

Elképesztő, egyetemi tanárok, teológusok - habár nem írták, milyen vallási csoportból -, megdöbbentő hitetlenségről, Isten-ismereti hiányosságokról tesznek tanúbizonyságot.

Pl. egyórás film azzal foglalkozik, hogy Jézus Krisztus az alatt mit csinálhatott, ami időt nem tudunk róla. Majd befejezi azzal az óriási téveszmével, hogy Jézus Krisztus Indiában járt.

Az, hogy a korabeli emberi szokásokat, képeket, a bibliai történetek helyét bemutatja, nem rossz, és ennyi az összes érdeme. A következtetései már kevésbé örvendetesek.

Mik is problémák?

Sok megtévesztő kép is van, olyan zavar van az alkotók fejében, hogy az teljesen elképesztő. Nem hinném, hogy ilyen nehéz helyesen hinni.

Bemutatják; Jézus apja foglalkozását űzi, ez eddig rendben is van, de semmi jel nem mutat arra, hogy ebből jól életek volna, kiemelkedhettek volna a környezetükből, vagy urizálhattak volna. Ezek puszta kitalációk, amiknek nem sok valóságalapjuk van.

Ha a Jézus Krisztus lényegét nézem, azt kellett volna kiemelni, hogy miért jött a Földre – és az ilyen film megalkotóinak leginkább ezt kellett volna szem előtt tartani, de nem  tették -, amiket összehordtak egyenesen tragikomikus. Romboló.

*Úgy állítják be Jézus Krisztust, mint aki egy itt felébredt rendes ember, tán próféta lett volna, aki még a tetejében Keresztelő János tanítványaként indul el, ja és előtte Indiába járt (nem is tudom, minek), és akkor áll össze neki a kép.

**Azt is sugallják, hogy a korabeli politikai események hatására döntött úgy, hogy fellép. Mintha csak „keresgélt” volna…, majd dönt.

***Elmondják, tudhatott arámul (ez igaz), meg görögül, meg talán latinul is. Istenként bármi nyelven tudhatott, ebben nincs semmi különös!

****Valamint az Szűz Anya körül egy teljes káoszt képeznek, pletykákat  kreálnak, majd József kiemelkedő szerepét is kissé degradálják.

Kiemelik, hogy Jézus Krisztus elszakadt a családjától, pedig Neki kellett volna József halála után az anyjával törődni a zsidó hagyományok szerint.

Kitérnek Jézus testvéreire is stb.

*Jézus Krisztus - csak hogy mindenki tudja - Isten volt, elszakíthatatlanul Isten, aki emberi formában megjelent a Földön, kizárólag érettünk. Nem kellett Őt senkinek sem tanítani, és nem csak rendes ember vagy próféta volt, hanem ISTEN. Céllal jött, amit maradék nélkül végig is vitt, születésén kívül ehhez senkinek nem kellett a segítsége. Tudom, ezt nehéz felfogni, de próbálkozni kell vele, menni fog!

**Nem politikai és embert megszánó élményei után döntött úgy, hogy fellép. Nem, Ő eleve ezért jött. Csak a zsidóknál 20 év körüli ember nem számított komoly férfinak, tehát ki kellett várni az időt /mert amiket közölt, azoknak évezredes súlya volt/, aminek bevezetője, az embereknek jelzés értékű Jordánban való keresztelkedése volt.

****Nehéz felfogni - de ha valaki Jézus Krisztussal foglalkozik, akkor talán mégis el kellett volna addig jutni -, hogy Ő valóban Istenember volt. Ha pedig így van, akkor nem szentelheti az itteni röpke életét a zsidók családi kötöttségeinek, mert az Ő kötöttsége saját maga az Isten. Ő nagyon szerette és tisztelte az anyját, de a szokásos anyai ragaszkodást, aggódást el kellett hárítania, mert nem volt a célok között. (Ezt később Szűz Anya nagyon is megértette, és a mai napig is aktívan dolgozik Fia művén!) Jézus Krisztust semmi más nem köthette le, csak az, hogy meg kell cselekednie azt, amiért idejött, hogy nekünk fényt, örömhír, jelzést adjon, Ő az ajtó stb.

Az, hogy Jézusnak hány testvére volt, az csak fikció. Ugyanis, ha lett volna testvére, akkor a kereszt alatt miért nem azokra bízza az anyját, miért Szt. János apostolra? Ebből is látszik, nem volt testvére, csak unokatestvérei.  

Ezek a TV-s filmek csak arra jók, hogy a SZENTET lerángassák a földre, emberként kezeljék, s aki nem Istennel él, annál ez célba is találhat.

Magam, mint hittanár, nagyon ideges leszek ezektől a filmektől, mert nagyon sok időmet rabolja el az, hogy helyes mederbe tereljem az agyakat, és ismertessem a valós  tényeket ilyen téveszmék után. Jó lenne, ha mindenki autentikus forrásokból táplálkozna. S ilyen filmeket csak akkor nézne meg, ha tudja, hogy biztos alapokon áll, és fel tudja mérni, mi igaz és mi nem.

Isten áldása legyen Önökkel.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.